Mig33 Forum • Pogledaj temu - Parapsihologija-Zlo koje utiče na sudbinu
 
Prijavite se

Prijavite seRegistruj se

Gosti ne mogu chatati

Parapsihologija-Zlo koje utiče na sudbinu

Svakome se od nas nekada dese stvari koje ne možemo objasniti. Podijelimo te događaje ovdje.

Parapsihologija-Zlo koje utiče na sudbinu

Postod Vanna » Pon Jul 19, 2010 3:13 pm

Nijedan oblik crnomagijskih cina nije tako strašan i opak kao sihir. Sihir predstavlja zlo koje se agresivno širi nastojeci uništiti onoga kome je namijenjeno
Zaštita od sihira
Pouzdano znamo da su ova pitanja postavljali i nasi daleki preci. I njih je mucilo kako da se oslobode pogubnih utjecaja crne magije i sihira. U "Glasniku Zemaljskog muzeja BiH", svezak X, godina 1898, Muhamed Fejzi-beg Kulenovic iz Bosanskog Petrovca, nesumnjivo jedan od najpoznatijih egzorcista i spravljaca zapisa i hamajlija tog vremena, savjetuje citaoce:
"Ako nades u kuci kakav zapis ili mrtvacku kost, ili kakve cupe (dlake), to znaj da ti neko o glavi radi: pokupi te stvari, baci ih na vatru i reci: 'Kakogod ove stvari gorile, neka tako izgori i sihir, koji je nacinjen protiv moje duse, tijela, djece i imanja!' Zatim onu ruku, kojom si prihvacao te stvari opljuni i otari je o zemlju ili o zid!
Ako je na tebi kakav sihir, sakupi vec koristen 101 ekser, saperi ih u cistoj vodi, pa se okupaj tom vodom. Ma kakav sihir bio na tebi - on ce spasti!
Ako je na tebi kakav sihir, saberi tri vode sa tri cesme ili tri izvora, koje teku prema suncu, pa se tom vodom okupaj u jednoj velikoj posudi; kada se obuces, salij tu vodu u jednu zemljanu posudu, pa je skupa sa posudom baci na vrbovo drvo. Tako ti sihir nece moci nista naskoditi!
Da bi se zastitio od zlih moci sihira, potrebno je uvijek uza se nositi stap od trna (gloga) ili obojak od crnog sukna, a najbolje je uza se nositi komad tisovine!
Ako ti je dijete bolesljivo, nakadi ga u prvi mrak mekinjama, ali nikako kukuruzovim. I reci: 'Kako se svijet hljebom hrani, tako majka svoje dijete od sihira brani!' Ako mu to slucajno ne pomogne, namazi mu zeludac bijelim lukom i ostavi mu ga pod jastuk!
Ako ti se ne da dijete pothraniti, to znaj da ti je nekakva zla dusa sihir ucinila. Da se oslobodis tog sihira, nadi vucju celjust, pa provuci kroz njih dijete, cim se rodi. Ako to ucinis pothranices ga, pa da je na tebi hiljadu sihira!..."

Opaka ograma
Strah od negativnog, nerjetko bolnog i tragicnog uticaja sihira u nasim krajevima, rekli bismo, ima dugu tradiciju. Taj bi se strah mogao, mozda, jedino porediti sa - ogramom - koja prema narodnom vjerovanju nije nista drugo do napad zlih duhovnih bica.
Kako izbjeci ogramu? U kakvim se prilikama najlakse ograise? sta nam o tome kazu iskustva iz naseg naroda?!...
Muhamed Fejzi-beg Kulenovic, nesumnjivi autoritet iz oblasti tajnih magijskih znanja, u "Glasniku Zemaljskog muzeja BiH", pise:
"Najcesce se moze ograjisati na nokte. Zato je dobro nokte cim se odrezu, zaviti u komad papira, pa ih staviti u kakav zid i reci: 'Ja dajem vjetru nokte, a vjetar meni, kad mi zatrebaju!'
Ne valja drzati smetlje u sobi. I to ne samo sto nije zdravo, nego i zato sto se oko smetlja najcesce okupljaju sejtani (davoli, zli duhovi...), te bi covjek mogao lahko ograisati!
Nemoj u prvi mrak niposto prolaziti pored odunluka (mjesto gdje se drva cjepaju), jer se u svakom odunluku krije barem po jedan sejtan!
Cuvaj se da ne zaspes ispod oraha, jer je ispod oraha sejtanski medzlis (vrazija skupstina). Ko ograjise pod orahom, taj slobodno neka ne trazi dermana (spasa, lijeka...)!
I po raznim jarkovima se nalaze sejtani. Zato niposto nocu ne prelazi preko jarkova!
Uopce se vjeruje da se sejtani i dzini okupljaju oko prljavih voda i vlaznih mjesta. Zato u noci treba sto vise izbjegavati takva mjesta!
Paucinu nikada ne treba skidati poslijepodne, jer bi se tako moglo tesko ograjisati!
Ako te neki dio tijela zaboli kada nocu putujes, to si sigurno ograjisao. Zbog toga je potrebno medovinom zaliti ono mjesto gdje si prvo osjetio bol!
Cuvaj se da nocu macaka i ne drzi u kuci crne macke bez ijednog biljega, jer je to zasigurno sejtan!
Cesto se zli duhovi uvuku u ljusku od jajeta. Zato nije dobro stati na ljusku, a jos je gore, ljusku od jajeta sutati po putu!"

Davni korijeni
Borba protiv crne magije i zlih duhova, koji ljudima cine zlo putem sihira i ograme, stara je koliko i covjecanstvo, a Pecat sretne kuce samo je jedno od mocnih sredstava zastite i anuliranja zlih utjecaja. Poznato je da su stari Asirci, kultura koja se vezuje za tekovine sjajne civilizacije koju su razvili tajanstveni Sumerci, imali obicaj da zakopavaju glinene figure pasa ispod pragova svojih kuca, uvjereni da ce na taj nacin duhovi pasa odbiti nasrtaje zlih duhova. Ispod kuca je obicno bilo zakopavano po deset figura pasa, po pet sa svake strane vrata.
Znameniti britanski arheolog i istrazivac dr. Koldvej (Koldewey) otkrio je da su Babilonci, za razliku od Asiraca, pod pragove svojih kuca pohranjivali male nepecene glinene figure svojih bogova, najcesce izmjesane sa statuetama nepoznatog znacenja. Te su figure imale zastitnicku ulogu. Imale su zadatak da sprijece zle duhove i crnomagijske cine da se "usele" u domove Babilonaca.
Upravo prvi pecati, pa samim time i najstariji vid naseg Pecata sretne kuce, najvjerovatnije vodi porijeklo iz predbabilonskog vremena. Njega su kasnije od Babilonaca preuzeli Asirci, zatim Fenicani i Asirci, Egipcani i Jevreji, Grci i Rimljani, da bi mu na kraju, sadrzajima iz Kur'ana Casnog, cudesne moci uvecali islamski ucitelji i cuvari tajnih znanja. Dakako, u svemu ovome ne treba zaboraviti ni - ulogu gnostika.

Tajne gnostika
Ime "gnostici", kako tumaci engleski istrazivac E.A.Volis Badz, obicno se daje grupi religioznih sekti koje su djelovale u zapadnoj Aziji i Egiptu u vremenskom periodu izmedu 250. godine pr.n.e i 400 godine n.e. Sve one su posjedovale visoka duhovna tajna znanja, koja su po porijeklu i karakteru bila transcendentalna, to jest - natprirodna.
Nacela nekih gnostickih sekti poticu iz drevne Indije, a do Sirije, Egipta i Grcke, putovala su sa prvim budistickim izaslanicima i misionarima.
Gnostici su, kao uostalom i narodi sa kojima su zivjeli, usvojili upotrebu hamajlija, a cilj im je bio da pomocu njih obezbjede znanje bozanskog karaktera i zastitu Boga, JEDNOG JEDINOG, koji je u sebi obuhvatao sve vrijednosti i moci na ovom i na onom svijetu.
Istrazivanja pokazuju da su gnostici pridavali veliki znacaj imenima Bogova i andela. Na svim svojim hamajlijama upisivali su najznacajnija Imena i Rijeci Moci, koji su ih stitili od zlih duhova i gospodara mraka. Cak su se i na nasem Pecatu sretne kuce, iz vremena gnostika, zadrzala 38 pravougaona polja u kojima su upisana imena najmocnije Bogova, kao sto su: Jah, Ormazd, Savaot, Adonaj..., te andeli: Mihael, Gabriel, Paniel, Raguel, Uriel, Suriel, Rafael i mnogi drugi. Od Bozijih poslanika se pominju Mojsije (Musai a.s.) i Solomon (Sulejman a.s.).
Za gnostike je izuzetan znacaj imalo sedam samoglasnika, pa se oni u razlicitim kombinacijama pojavljuju na svim hamajlijama, ali su jednak znacaj pridavali i Davidovoj zvijezdi i Solomonovom pecatu koji cine prava cuda. Uostalom, i Davidova zvijezda I Solomonov pecat dio su sadrzaja naseg Pecata sretne kuce.
Postoji jedna zabiljeska s kraja devetog stoljeca, koju prenose mnogi srednjovjekovni autori knjiga s magijskim tekstovima, a koja za Pecat sretne kuce kaze da covjek "nikada nista nije cudesnije spravio" i da se njegove blagotvorne moci nicim ne mogu ograniciti niti obuzdati. “On je”, kaze se u toj zabiljesci, “najefikasnija zastita u borbi protiv crne magije i sihira”!

Slika
Slika
Slika
Iskustvo je nalaženje kraćeg puta poslije dužeg lutanja
Korisnikov avatar
Vanna
Administrator
Administrator
 
Postovi: 786
Pridružio se: Čet Mar 25, 2010 2:50 pm
Lokacija: Doboj
Mig33 Nik: vvaana
Mig33 level: 41

Povratak na Paranormala

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gostREKLAMEDizajn i prilagodbu web portala "Mig33 Forum" odradili IT SOLUCIJE. Profesionalni web dizajn po niskim cijenama. Kontakt: +38762/123-101.
cron