Mig33 Forum • Pogledaj temu - Vraćanje sistema putem CHKDSK recovery sistema...
 
Prijavite se

Prijavite seRegistruj se

Gosti ne mogu chatati

Vraćanje sistema putem CHKDSK recovery sistema...

Ovdje sve o internetu i napretku internet tehnologije. Ne postavljajte linkove koji reklamiraju drugu stranicu.

Vraćanje sistema putem CHKDSK recovery sistema...

Postod almin.o » Sre Avg 18, 2010 5:28 pm

Ako vam ikada padne sistem iz nekog razloga ima načina da se vrati kroz 10-ak minuta...
Preporučujem ispis ovog posta kako bi ga uvijek imali u ladici kao spas sistema...

Sve što vam treba je WINDOWS CD... Sada ako koristite SP1 ili SP2 to je isto bitno... morate imati win cd odgovarajućeg service pack-a... Ako ga nemate nabavite ga, nemojte odmah sve dati na popravak i izgubiti pare za 10min posla...

Sve u svemu ovako: Ako uočite da vam se windowsi ne dižu, ubacite windows cd, resetirajte računalo i uđite u bios pritiskajući DEL tipku konstantno... kada se prikaže bios (plavi ekran) Označite strelicom prema dolje ADVANCED BIOS FEATURES iliti drugo po redu odozgo u biosu, pritisnite enter... pokazati će vam se opet hrpa teksta za označiti... vi nađite gdje piše FIRST BOOT DEVICE i postavite sa PAGE UP ILI DOWN na CD-ROM... Izađite sa ESC tipkom... pojavit će vam se opet početni bios... odite sada strelicama na SAVE & EXIT SETUP lupite enter i stisnite "Z" mora se napisati "Y" kao da prihvaćate... enter, komp će se resetirati... Sada će računalo podignuti win instalaciju sa cd-a... Pisati će boot from cd ili sl... stisnite bilo koju tipku kako bi počeo proces "dizanja" kada to računalo zatraži, ČITAJTE ŠTO PIŠE!!!... Nakon nekog vremena (pričekajte, neće pobjeć) pokazati će vam se opet plavi ekran sa mogućnošću odabira po slovima... vi stisnite "R" za "RECOVERY CONSOLE"

Evo i slika:

Slika


Nakon nekog vremena pokazati će vam se crni ekran (dos) i moći ćete pisati...

Prvo vas pita koju ćete particiju... vi pritisnite 1 i lupite enter
Drugo vas pita za lozinku, upišite ju ako je imate ako nemate ostavite prazno i lupite enter
Treće upišite točno ovako: "chkdsk /p /r" bez navodnika i lupite enter... počinje process pregledavanja diska brisanje starih file-ova i stavljanje novih, popravljanje diska itd...Nakon te balade izvadite cd iz pogona napišite EXIT i lupite enter... možete onda opet u bios navratiti kako bi vratili kako je bio prije... save-ate bios komp se restarta i uđe u win normalno :)
Korisnikov avatar
almin.o
Moderator
Moderator
 
Postovi: 85
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 2:34 am
Mig33 Nik: almin.o
Mig33 level: 0

Povratak na Internet

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostijuREKLAMEDizajn i prilagodbu web portala "Mig33 Forum" odradili IT SOLUCIJE. Profesionalni web dizajn po niskim cijenama. Kontakt: +38762/123-101.
cron