Mig33 Forum • Pogledaj temu - 7 mitova o varanju
 
Prijavite se

Prijavite seRegistruj se

Gosti ne mogu chatati

7 mitova o varanju

Ovdje pisati ljubavne stihove ili neki drugi tekst koji je vezan za zaljubljene.

7 mitova o varanju

Postod Vanna » Uto Jun 29, 2010 6:32 pm

Slika
1. Varaju oni koji su kod kuće nesretniMit u koji često rado vjerujemo, posebno oni koji i sami varaju, ali to nije istina, bar ne u potpunosti. Bar tako nije kod muškaraca. Mnogi muškarci, koji vole svoje partnerica i za njih imaju odlične seksualne igrice, ne propuštaju priliku leći s drugim ženama. Ali nikada ne treba uopćavati. Jedno je istraživanje pokazalo da je 56% muškaraca, koji varaju svoje partnerice kod kuće zadovoljno. To su pak potvrdile samo 34 nevjerne žene. Kod žena obično vrijedi da varaju jer su kod kuće nesretne.


2. Muškarci varaju češće nego žene

Kako je s Hrvatima, u ovom trenutku ne možemo reći, ali općeniti stoji kako trend muškog prednjačenja u preljubima polagano popušta, te da žene jednako često "skaču preko plota" kao muškarci. Zbog čega? Uglavnom zbog toga jer žele nešto novo i drugačije. Varanje može biti i kazna, jer misle da ih partner ne cijeni dovoljno, kao svoju ljubljenu ženu i mamu njegove djece, zato jer joj partner ne posvećuje dovoljno pozornosti, ili zbog toga jer su se međusobno udaljili. Inače, navodno žene više peče savjest nego muškarce.

Da li je to točno, moraju reći nevjerni muškarci. Međutim, neke studije pokazuju da žene bolje prikrivaju svoje laži, ta da im češće uspijeva svoj skok preko plota tako dobro prikriti da partner za njega nikada ne sazna.

Ovdje možemo razbiti još jedan mit, koji muškarcima prigovara tvrdnjom da češće žele prijateljstvo pretvoriti u aferu. To u potpunosti nije istina, jer žene su te koje se emocionalnije upletu u cijelu priču i na temelju prijateljstva žele izgraditi uspješniju ljubavnu vezu od one koju trenutno imaju. Muškarci obično žele samo obogaćivanje svog spolnog života sa što manje obaveza. Trebali bi se zapitati nije li i to samo mit?


3. Kod afera se radi samo o seksu

Često je to tako, ali ne uvijek.

U aferama pojedinci obično pokušavaju iskusiti ono što im nedostaje u njihovim vezama. A u svakoj vezi ima mnogo nedostataka. Pa ni savršeni partneri nisu sigurni od prijevara, jer njihovim parterima to savršenstvo može dosaditi. Dakle, ne radi se samo o seksu.


4. Ako vas vara, tada vas ne ljubi

Ako vas partner/ica vara, tada vas ne poštuje, odnosno ne poštuje vaš dogovor. To je tako, kao isklesano. Ali to ni u kom slučaju ne znači da vas ne voli. Naime, brojni ljudi mogu lako razlikovati ljubav od seksa, jedino se morate zapitati odgovara li vam ta definicija ljubavi i da li vam je dovoljna.


5. Aferu ste mogli spriječiti

Ne stoji. Možete se truditi koliko hoćete i pokušati biti što boljim partnerom i tražiti bilo kakav znak moguće prevare, ali prijevaru nećete spriječiti, ako ju vaš/a partner/ica namjerava izvesti.
Sve što možete učiniti je da si izaberete što boljeg partnera/ricu, koji vam odgovara, koji/ja će poštovati vaš dogovor o vjernosti.


6. Varanje je samo prakticiranje spolnog odnosa


Voljeli bismo u to vjerovati, ali to nije točno. Jer snažna osjećajna prijevara može teško pogoditi vašeg/vašu partnera/ricu i vašu vezu. Često jače nego fizička nevjera. Naime, osjećaji nas blokiraju, teško ih izbacujemo iz misli, prate nas uvijek i po svuda, pa i dok smo u krevetu s partnerom. Pa i to što se pretvarate da ste slobodni, a u vezi ste, ili to što proživljavati osjećajne trenutke s nekim drugim, vaš partner može shvatiti kao osjećajnu prijevaru. A vi se, možda, više ne možete vratiti u svoju vezu.


7. Afere mogu spasiti vezu

U taj mit najviše vjeruju pojedinci koji varaju. Ali to ne stoji! Skok preko plota najčešće uništi partnerovo/partneričino povjerenje, a povjerenje je temelj svake čvrste veze. Tek će se rijetki par uspjet vratiti na mjesto na kojem je bio prije prijevare. Skok preko plota prevarant, a pogotovo onaj koji je bio prevaren, nikada neće zaboraviti, a prijevara je najčešće poput tamne kulise koja vas cijelo vrijeme prati, kroz cijelu vezu. Naravno, pod pretpostavkom da ste odlučili ostati zajedno.
Slika

Da vidimo sa kojim od ovih 7 mitova se vi slažete???????? :-\ :-\
Iskustvo je nalaženje kraćeg puta poslije dužeg lutanja
Korisnikov avatar
Vanna
Administrator
Administrator
 
Postovi: 786
Pridružio se: Čet Mar 25, 2010 2:50 pm
Lokacija: Doboj
Mig33 Nik: vvaana
Mig33 level: 41

Povratak na Ljubavni kutak

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gostREKLAMEDizajn i prilagodbu web portala "Mig33 Forum" odradili IT SOLUCIJE. Profesionalni web dizajn po niskim cijenama. Kontakt: +38762/123-101.
cron