- Muškarci drugačije reagiraju na verbalne uvrede. Raste im tlak, srce brže kuca i skloniji su svađi. No, dobra je stvar da jaz između žena i muškaraca u komuniciranju i nije tako velik kao što se misli .
No, još uvijek postoje stvari preko kojih "muškarci jednostavno nemogu preći"
"Nikad ne recite sljedećih pet stvari":
1. Tvoji prijatelji su idioti
Bez obzira koliko ih je teško razumjeti i non stop slušati srednjoškolske ili fakultetske priče o vrlo zgodnoj profesorici ili odlasku u striptiz klub - suzdržite se od prevrtanja očima.
Preporuka djevojkama da potaknu drugu temu o kojoj će svi moći razgovarati.
2. Više se ne zabavljamo kao prije
- To je kao da ste mu rekli "Dragi, jako si loš u ovoj vezi" . Takav komentar muškarcima govori da su nezanimljivi, a problem nikad nije u jednoj osobi.
- Umjesto toga, radije recite "Nedostaješ mi. Možemo li se naći večeras?" - svi partneri bi trebali izbjegavati riječi "nikad" i "uvijek". Takve riječi imaju jak prijeteći prizvuk i češće povlači negativne reakcije.
3. Ako me voliš, tada ne bi...
Ovakve rečenice obično proizlaze iz osjećaja da partner pruža premalo pažnje, ali iz njih vrišti i ultimatum.
- Bilo bi puno bolje kada bi rekle "Osjećam se kao da mi posvećuješ premalo pažnje" - takav način razgovora dobar početak za rješavanje problema, ako ga ima.
4. Tvoja obitelj je malo disfunkcionalna, ha?
Ovakva fraza izaziva jake reakcije bez obzira kome to tko rekao.
Svaka obitelj ima neke svoje navike i ponašanja, koja su drugima čudna i ne odgovaraju im. Problem nastaje kada takvo ponašanje šteti vezi.
- U takvim slučajevima treba ići polako, "na prstima". Nešto kao "znam da ti je obitelj jako važna, no imam osjećaj da u nekim situacijama utječu na našu vezu. Možemo li razgovarati o tome?" dobar je početak.
5. Ne možemo si to priuštiti
- Ok. naravno da si ne možete priuštiti ekstra veliki flat-screen TV, no to nije razlog za bješnjenje. Takva reakcija ubija svako raspoloženje, posebno ako je druga strana jako uzbuđena zbog nečega što želi kupiti.
- Vrlo često zamaskiramo svoje strahove i nesigurnosti u ljutnju. Umjesto vrištanja na partnera, bolje bi bilo objasniti mu zašto je to trenutno nemoguće financijski izvesti. Možete reći "Jako sam sretna što se toliko veseliš tome i tome, no nisam sigurna da to možemo izvesti ovaj mjesec.
Cure od sada " ISPECI PA RECI"....ovi dečki su izgleda jako opasni hehe ako ih namjeravamo zadržati naravno.....i nama nešto kažu " VAMA SVE SMETA" heh nismo jedine kako ja vidim